200g tepung gandum
100g marjerin
20g susu tepung
1 telur A
1 sudu tea esen vanilla
50g gula aising
Topping
500g Philladelphia cream cheese
2 telur A
120g gula castor
50g mentega
Hiasan
Blueberry
Cara-cara membuat
1. Pukul margerin, gula aising sehingga kembang, masukkan telur dan vanilla, kacau 2 minit.
2. Masukkan tepung dan susu tepung.
3. Tekan doh ke dalam acuan tart dan bakar 180 darjah selama 10 minit.
4. Inti keju, pukul krim keju dan mentega (1 minit dahulu) dengan gula sehingga kembang, masukkan telur dan kacau sebati.
5. Tuang ke dalam pastry tart dan bakar dengan 180 darjah selama 12 - 15 minit.
Tip
Simpan doh 1/2 jam di dalam peti ais.
Keluarkan cheese 1-2 jam dari peti ais sebelum digunakan
Doh boleh disimpan di dalam peti ais selama 3 hari