miracle the apricot seed

miracle the apricot

SUPLEMENT - B17


SET KANSER
(RM 430.00)

BROM-Q  (Bromelain)
(RM 98.00)

B17  POWDER
(RM 160.00)


RM 160.00 / 120gm sebotol 

B17 powder adalah kombinasi serbuk biji aprikot pahit dan serbuk ekstrak biji aprikot berkonsentrasi 10:1. Ianya sangat sesuai untuk pengguna yang memerlukan vitamin B17 yang tinggi.Boleh dilarutkan dalam air dan masukkan kedalam tiub untuk pesakit kanser.

cara makan untuk pesakit kanser ialah : 
1 sudu kecil penuh , 2 x sehari

untuk pencegahan & penyakit selain kanser ialah :
1/4 sudu kecil rata, 1x sehari


Bitter Apricot Seed Powder


RM 40.00 / 120 gm sebotol

Bitter aprikot seed powder adalah biji aprikot pahit dalam bentuk serbuk. Satu sudah memadai untuk mencegah penyakit kanser dan penyakit kritikal yang lain.

cara makan bagi pesakit kanser :
1 sudu kecil penuh, 4-6 kali sehari

untuk pencegahan & penyakit selain kanser:
1 sudu kecil penuh, 2 kali sehari

Ekstrak biji aprikot / Oradaline
 
 RM 169 / 60 Capsules


cara makan:
 untuk pesakit biasa: 
 1 biji sehari

untuk pesakit kanser:
1 biji capsule oradalin dimakan bersama 2 biji capsule biji aprikot yang mentah 6 kali sehari. 

Oradalin adalah produk yang berasaskan ekstrak biji aprikot bernisbah 10:1. satu kapsul akan membekalkan khasiat vitamin B17 dari lebih kurang 15 biji aprikot pahit. Amalkan satu kapsul sehari sudah memadai untuk anda kekal sihat dan cantik luaran dan dalaman. Bagi pesakit kanser, jadikan ianya amalan semasa dalam rawatan.

Capsule Apricot Seed

RM 93.00 / USD 32.00
Kapsul 'Apricot seeds' Afdhal mengandungi 100% biji aprikot yang pahit. Ramai yang tidak tahu akan khasiat dan kebaikan yang boleh diperolehi dari amalan memakan biji aprikot. Jadikannya sebagai makanan tambahan serta pelengkap diet harian anda dan lihatlah perubahan positif yang bakal anda rasai pada tubuh badan anda. Kapsul ini mampu menjauhkan anda dari pelbagai masalah kesihatan masa kini terutama penyakit yang sangat ditakuti ramai iaitu KANSER.
Apricot Seed Afdhal adalah produk makanan kesihatan yang dikeluarkan oleh MINDA TULUS ENTERPRISE. Ianya mengandungi 100 peratus biji aprikot pahit yang dikisar halus dan telah menjalani process sinaran gamma. Ianya kaya dengan Vitamin B17 atau nitriloside atau dikenali juga sebagai amygdalin atau Laetrile yang mampu membantu di dalam process merawat kanser dan penyakit-penyakit lain.

Vitamin B17 juga mampu meningkatkan sistem imunisasi dan daya ketahanan tubuh badan serta mampu meningkatkan kecerdasan dan tahap kesihatan seseorang individu. Berdasarkan kajian saintifik dan ujian klinikal yang dilaksanakan, B17 atau amigdalin yang terdapat dalam biji aprikot pahit mampu membantu di dalam pemulihan masalah sistem metabolik dan sistem tubuh badan yang berfungsi secara tidak normal.

Ianya makanan tambahan yang sangat baik untuk semua terutama mereka yang menghadapi masalah/penyakit yang berikut :
 • kanser
 • kencing manis
 • masalah jantung
 • gout
 • parkinson
 • asma/lelah
 • darah tinggi
 • kolestrol tinggi
 • berat badan berlebihan
 • kandungan gula dalam darah yang tinggi atau rendah
 • masalah mental dan ingatan yang lemah
 • batu karang
 • migrain
 • buasir
 • senggugut
 • kitaran haid yang tidak stabil/keputihan
 • sakit sendi
 • masalah kulit dan alahan
 • jerawat/tompok hitam
 • resedung
 • kulit yang kasar
cara makan untuk pencegahan
3 X sehari (2-3 kapsul sekali makan)


Cara makan untuk pesakit kanser 
6 X sehari (4-6 kapsul sekali makan)
pada permulaan ambil jumlah yang kecil dahulu,contohnya 2 kapsul setiap 4 jam. Tambahkan jumlah yang diambil dari sehari ke sehari sehingga mencapai jumlah 4-6 kapsul setiap 4 jam.Sebelum makan kapsul biji aprikot, 25 minit sebelumnya diGALAKKAN makan sepotong betik atau nenas.

PENTING MINUM AIR KOSONG YANG BANYAK, SEKURANG - KURANGNYA 2 LITRE SEHARI. 
 
Jualan produk :

1 Botol = RM93.00
2 Botol = RM 180.00  
1~5 botol = disc....?
10 botol = disc......? 
kos penghantaran boleh dirunding


Biji Mentah Aprikot

1KG = RM 85.00 / USD 29

Biji aprikot mentah ini boleh dimakan begitu sahaja atau diblender dengan buah-buahan sebagai jus.
Rasanya pahit dan mengandungi banyak vitamin B17 yang berfungsi menghapuskan sel-sel asing di dalam badan. Ia juga boleh dijadikan penawar kanser,kencing manis,gaout,batu karang dan lain-lain insyaAllah.

Biji aprikot telah menjadi makanan kaum Hunza di pendalaman beratus-ratus tahun lamanya yang dikatakan bebas dari kanser, sihat, lanjut usia sehingga 120 tahun.

Dikalangan masyarakat Cina di negara China pula, biji aprikot pahit telah kerap dan biasa digunakan dalam membantu mereka yang mempunyai masalah pernafasan seperti asma/lelah.Antara nutreint yang banyak terdapat pada biji aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau juga sering disebut sebagai Vitamin B17.  

Biji aprikot mengandungi kandungan Vitamin B17 yang paling tinggi di dunia. Dengan sering mengamalkannya dapat membantu anda mengawal beberapa jenis penyakit kronik yang berbahaya. Aprikot dipercayai mempunyai pelbagai khasiat seperti berikut:

1) Dari segi kesihatan : sebagai anti penuaan dan pencegahan kanser
cara makan :
1-4 biji setiap 4 jam / 5 - 13 biji pagi dan 5-13 biji malam.

2) Dari segi kecantikan : Dapat mengurangi bintik-bintik hitam dan jerawat, sel-sel mati serta menghilangkan kulit yang kasar. Hasilnya kulit kelihatan lebih berseri, segar dan permukaan wajah lebih halus.
cara makan :
1-4 biji, 2 kali sehari

3) Dari segi kesihatan wanita : Dapat menghilangkan keputihan, senggugut, melancarkan perjalanan darah haid, kesakitan di bahagian rahim dan menghilangkan bau hamis.
cara makan :
8-15 biji, 2 kali sehari

* simpan di dalam peti sejuk selepas dibuka supaya ia tahan lama dan tidak berbubuk*


Cadangan cara makan bagi pesakit kanser :
waktu pengambilan biji aprikot : 6 kali sehari, selang 4 jam. Bermula dari pukul 4 pagi, 8 pagi, 12 tengahari, 4 petang, 8 malam dan 12 tengah malam. Mulakan dengan memakan buah betik atau nenas 15-30 minit sebelum mengambil biji aprikot.
kuantiti biji aprikot yang perlu diambil : 
15 - 20 biji X 6 kali = 90 - 100 biji sehari
cara makan :
Blend dengan 1 gelas air kosong dengan satu buah-buahan samada epal hijau,anggur,pic, dan lobak merah tanpa dibuang bijinya.

Pantang yang perlu diikut :
 • Jangan makan nasi sebelum pukul 12 tengahari
 • Minum air sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Lebih baik untuk tujuan penyingkiran toksin di dalam badan.
 • Mulakan mengambil biji aprikot dalam kuantiti yang sedikit dahulu. Jika badan terasa ok, tambahkan dos sehingga jumlah yang disarankan.
 • Amalkan mengambil lebih sayur-sayuran dan buah-buahan kerana ini dapat membekalkan vitamin kepada tubuh anda.
 • Elakkan memakan tinggi protein seperti daging lembu dan ayam, makanan laut seperti sotong,udang,ketam dan kerang kerana sel kanser akan merebak dengan cepat jika tubuh berasid 6.6pH hingga 5.5 pH.
 • Elakkan minuman bergas dan jus buah-buahan terutamanya yang mengandungi bahan pengawet dan pewarna.


Perlu amalkan:
 • Memakan makanan yang mengandungi B17 seperti broccoli,asparagus,beets(tumbuhan yang akarnya manis),kobis,lobak merah,bunga kobis,celery,timun,lemon hijau dan kuning.
 • Amalkan memakan kacang hijau,kacang merah,kacang buncis,lada hitam(yang muda),bayam,biji sawi,salad,bendi,daun parsley,sengkuang cina,tauge,bawang putih dan bawang merah.
Jualan Produk:
Harga : 1Kg = RM85.00
Pos laju 1kg = RM10.00(SM)About Me

My Photo
hai!Saya ialah salah seorang pengedar dan pengamal biji aprikot berjenama Afdhal.