miracle the apricot seed

miracle the apricot

SUPLEMENT - B17


SET KANSER (RM485.00)cara makan set kanser

1) minum dtox plus di awal pagi ketika perut kosong
2) makan Brom-Q, 1~2 kapsul selepas sarapan
3) 15minit kemudian, makan 1~2 kapsul Oradalin dan 2 kapsul Apricot seeds.
4) ulang (2) dan (3) setiap 4 jam.
5) minum Young Barley Green Leaves (1 sudu besar) @ 3 kapsul, 3 kali sehari.

makanan yang dinasihatkan untuk dielakkan :
 • Nasi putih (tukar kepada beras perang)
 • Daging lembu dan kambing
 • Ayam
 • Telur
 • Ikan,Gula (tukar kapadda gula stevia atau madu asli)
 • makanan laut seperti udang,ketam,sotong dlln.


Banyakkan makan buah buahan seperti epal, anggur dan lain-lain.
Banyakkan makan sayur sayuran
Banyakkan makanan yang berserat tinggi seperti oats
minum air kosong yang banyak, air alkali yang terbaik

Kebiasaannya akan terasa kesan tindak balas penyembuhan sebaik saja memulakan pengambilan produk Afdhal....jika tidak tahan dengan kesan tindakbalas itu, kurangkan dosej oradalin / Apricot seeds sementara waktu sehingga kesan itu berkurangan. Minum air kosong yang banyak kerana sel tidak normal yang telah mati hanya akan dikeluarkan dari tubuh melalui air, samada peluh atau air kencing.

Amalan yang disyorkan (kepada yang beragama islam)
Baca surah Al-Fatihah setiap kali selepas solat dan memohonlah kepada Allah agar kurniakan kesembuhan
"Semua penyakit dari Allah, maka penyembuhnya jua dari Allah".

BROM-Q  (Bromelain) 
(RM 98.00 / 90 capsule / 350mg bromelain 100mg quercetin)
cara makan : 1~2 kapsul 3 kali sehari selepas makankapsul BROM-Q dibuat dengan campuran serbuk ekstrak bromelain dari nenas dan serbuk ekstrak epal yang kaya dengan quercetin. Kombinasi yang sangat baik untuk memastikan keberkesanan dan kebaikan bromelain di tahap yang optima.Bromelain dari nenas Bromelain adalah enzim proteolitik (pencerna protin) di dalam nenas yang mempunyai tindakan proteolitik pada pelbagai protein, memecahkan mereka menjadi pepida dan asid amino yang lebih kecil. Selain mempunyai fungsi sebagai penghadam protein, hasil penyelidikkan membuktikan ianya juga berupaya berfungsi sebagai anti-radang.Anti radang yang dimaksudkan ialah:Kecederaan kecil yang melibatkan lebam, terseliuh, regangan, hematoma, luka dan melecet.Kecederaan teruk yang melibatkan sakit pinggang, patah tulang, pembedahan kecil (penyelidikkan juga telah menunjukkan bahawa enzim ini berkesan dalam mengurangkan keradangan dan bengkak  akibat daripada pembedahan dan kecederaan).Ianya boleh mengurangkan masalah keradangan urat.Melegakan simpton resdung yang kronik.

Selain anti radang, enzim ini juga bertindak secara semulajadi sebagi ejen pencair darah kerana ia menghalang platelet darah yang berlebihan daripada bergumpal bersama.

Enzim ini juga diapati berkesan untuk mereka yang menghadapi masalah jangkitan di salur kencing.

Quercetin dari epal 
Quercetin adalah sejenis flovonoid tumbuhan dan di dalam produk ini, Ianya diperolehi dari buah epal. Quercetin telah dikaitkan sebagai penyokong sistem imun, melapangkan kesesakan yang berlebihan, menyokong kesihatan tulang, dan boleh membantu membanteras masalah alahan yang ringan. Ia juga biasa digunakan dalam beberapa program mengawal berat badan. Quercetin, seperti flavonoid yang lain, adalah antioksidan yang bergerak seluruh badan mengeluarkan radikal bebas yang berbahaya. Quercetin juga boleh menjadi satu penyelesaian yang berpotensi untuk penyakit kardiovaskular.

Gabungan bromelain dan quercetin dalam satu suplemen ini sesuatu yang jarang digunakan, dua bahan semulajadi digabung bersama terbukti secara klinikal mempunyai kesan sinergi. Bromelain dan quercetin bekerjasama dengan baik kerana quercetin berfungsi sebagai antioksidan yang mengurangkan kerosakan dan iritasi yang disebabkan oleh radikal bebas serta mengekang tindak balas histamin anda (yang menyebabkan reaksi alergi). Manakala bromelain bekerja di perigkat enzim dan protin, menghadkan tindakan metabolik, neutrophil keatas radang dan membantu dalam meningkatkan penyerapan tubuh anda terhadap  penggunaan quercetin.YOUNG BARLEY GREEN LEAVES 
(RM 49.00 / 80gm sebotol)
cara makan : 1 ~2 sudu kecil + 200ml air sehari 


kaya dengan sumber makanan semulajadi 100% organik

Young Barley Green Leaves mengandungi pelbagai vitamin, mineral, antioksidan, asid amino (blok binaan protin - penting untuk membina semula tisu, pembaikan sel, dan pembekuan darah), asid lemak, protin, klorofil dan enzim aktif dan sebagainya dan mungkin, banyak lagi nutrien berharga yang masih belum ditemui. Ianya mudah diserap oleh tubuh manusia menghasilkan akses segera kepada nutrien yang terkandung di dalamnya. Young Barley Green Leaves tidak mengandungi semua nutrien tetapi ianya sangat hampir kepadanya berbanding makanan lain. Dalam erti kata lain, ia menyediakan makanan yang hampir sempurna yang ada di planet ini dan boleh membantu tubuh mencapai dan mengekalkan tahap kesihatan yang optimum.
nutrient profie
protin 15 kali jumlah dalah dalam susu
vitamin A , 3 kali jumlah dalam sayur bayam
vitamin B1, 30 kali jumlah dalam susu
vitamin B2, 9 kali jumlah dalam susu
vitamin C, 5 kali jumlah dalam sayur bayam dan 7 kali jumlah dalam buah oren
kalsium, 55 kali jumlah dalam susu dan 11 kali jumlah dalam kobis
serat, 30 kali jumlah dalam kobis dan 50 kali dalam ubi keledek

DTOX PLUS
(RM 85.00 / 10gms X 10 sachet)
cara makan: 1 sachet di waktu pagi sebelum sarapan bersama 200ml air suam.

B17  POWDER
(RM 160.00)


RM 160.00 / 120gm sebotol 

B17 powder adalah kombinasi serbuk biji aprikot pahit dan serbuk ekstrak biji aprikot berkonsentrasi 10:1. Ianya sangat sesuai untuk pengguna yang memerlukan vitamin B17 yang tinggi.Boleh dilarutkan dalam air dan masukkan kedalam tiub untuk pesakit kanser.

cara makan untuk pesakit kanser ialah : 
1 sudu kecil penuh , 2 x sehari

untuk pencegahan & penyakit selain kanser ialah :
1/4 sudu kecil rata, 1x sehari


Bitter Apricot Seed Powder


RM 42.00 / 120 gm sebotol

Bitter aprikot seed powder adalah biji aprikot pahit dalam bentuk serbuk. Satu sudah memadai untuk mencegah penyakit kanser dan penyakit kritikal yang lain.

cara makan bagi pesakit kanser :
1 sudu kecil penuh, 4-6 kali sehari

untuk pencegahan & penyakit selain kanser:
1 sudu kecil penuh, 2 kali sehari

Ekstrak biji aprikot / Oradaline
 
 RM 169 / 60 Capsules


cara makan:
 untuk pesakit biasa: 
 1 biji sehari

untuk pesakit kanser:
1 biji capsule oradalin dimakan bersama 2 biji capsule biji aprikot yang mentah 6 kali sehari. 

Oradalin adalah produk yang berasaskan ekstrak biji aprikot bernisbah 10:1. satu kapsul akan membekalkan khasiat vitamin B17 dari lebih kurang 15 biji aprikot pahit. Amalkan satu kapsul sehari sudah memadai untuk anda kekal sihat dan cantik luaran dan dalaman. Bagi pesakit kanser, jadikan ianya amalan semasa dalam rawatan.

Capsule Apricot Seed

RM 99.00
Kapsul 'Apricot seeds' Afdhal mengandungi 100% biji aprikot yang pahit. Ramai yang tidak tahu akan khasiat dan kebaikan yang boleh diperolehi dari amalan memakan biji aprikot. Jadikannya sebagai makanan tambahan serta pelengkap diet harian anda dan lihatlah perubahan positif yang bakal anda rasai pada tubuh badan anda. Kapsul ini mampu menjauhkan anda dari pelbagai masalah kesihatan masa kini terutama penyakit yang sangat ditakuti ramai iaitu KANSER.
Apricot Seed Afdhal adalah produk makanan kesihatan yang dikeluarkan oleh MINDA TULUS ENTERPRISE. Ianya mengandungi 100 peratus biji aprikot pahit yang dikisar halus dan telah menjalani process sinaran gamma. Ianya kaya dengan Vitamin B17 atau nitriloside atau dikenali juga sebagai amygdalin atau Laetrile yang mampu membantu di dalam process merawat kanser dan penyakit-penyakit lain.

Vitamin B17 juga mampu meningkatkan sistem imunisasi dan daya ketahanan tubuh badan serta mampu meningkatkan kecerdasan dan tahap kesihatan seseorang individu. Berdasarkan kajian saintifik dan ujian klinikal yang dilaksanakan, B17 atau amigdalin yang terdapat dalam biji aprikot pahit mampu membantu di dalam pemulihan masalah sistem metabolik dan sistem tubuh badan yang berfungsi secara tidak normal.

Ianya makanan tambahan yang sangat baik untuk semua terutama mereka yang menghadapi masalah/penyakit yang berikut :


 • kanser
 • kencing manis
 • masalah jantung
 • gout
 • parkinson
 • asma/lelah
 • darah tinggi
 • kolestrol tinggi
 • berat badan berlebihan
 • kandungan gula dalam darah yang tinggi atau rendah
 • masalah mental dan ingatan yang lemah
 • batu karang
 • migrain
 • buasir
 • senggugut
 • kitaran haid yang tidak stabil/keputihan
 • sakit sendi
 • masalah kulit dan alahan
 • jerawat/tompok hitam
 • resedung
 • kulit yang kasar

cara makan untuk pencegahan
3 X sehari (2-3 kapsul sekali makan)


Cara makan untuk pesakit kanser 
6 X sehari (4-6 kapsul sekali makan)
pada permulaan ambil jumlah yang kecil dahulu,contohnya 2 kapsul setiap 4 jam. Tambahkan jumlah yang diambil dari sehari ke sehari sehingga mencapai jumlah 4-6 kapsul setiap 4 jam.Sebelum makan kapsul biji aprikot, 25 minit sebelumnya diGALAKKAN makan sepotong betik atau nenas.

PENTING MINUM AIR KOSONG YANG BANYAK, SEKURANG - KURANGNYA 2 LITRE SEHARI. 
 Biji Mentah Aprikot

1KG = RM 90.00

Biji aprikot mentah ini boleh dimakan begitu sahaja atau diblender dengan buah-buahan sebagai jus.
Rasanya pahit dan mengandungi banyak vitamin B17 yang berfungsi menghapuskan sel-sel asing di dalam badan. Ia juga boleh dijadikan penawar kanser,kencing manis,gaout,batu karang dan lain-lain insyaAllah.

Biji aprikot telah menjadi makanan kaum Hunza di pendalaman beratus-ratus tahun lamanya yang dikatakan bebas dari kanser, sihat, lanjut usia sehingga 120 tahun.

Dikalangan masyarakat Cina di negara China pula, biji aprikot pahit telah kerap dan biasa digunakan dalam membantu mereka yang mempunyai masalah pernafasan seperti asma/lelah.Antara nutreint yang banyak terdapat pada biji aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau juga sering disebut sebagai Vitamin B17.  

Biji aprikot mengandungi kandungan Vitamin B17 yang paling tinggi di dunia. Dengan sering mengamalkannya dapat membantu anda mengawal beberapa jenis penyakit kronik yang berbahaya. Aprikot dipercayai mempunyai pelbagai khasiat seperti berikut:

1) Dari segi kesihatan : sebagai anti penuaan dan pencegahan kanser
cara makan :
1-4 biji setiap 4 jam / 5 - 13 biji pagi dan 5-13 biji malam.

2) Dari segi kecantikan : Dapat mengurangi bintik-bintik hitam dan jerawat, sel-sel mati serta menghilangkan kulit yang kasar. Hasilnya kulit kelihatan lebih berseri, segar dan permukaan wajah lebih halus.
cara makan :
1-4 biji, 2 kali sehari

3) Dari segi kesihatan wanita : Dapat menghilangkan keputihan, senggugut, melancarkan perjalanan darah haid, kesakitan di bahagian rahim dan menghilangkan bau hamis.
cara makan :
8-15 biji, 2 kali sehari

* simpan di dalam peti sejuk selepas dibuka supaya ia tahan lama dan tidak berbubuk*


Cadangan cara makan bagi pesakit kanser :
waktu pengambilan biji aprikot : 6 kali sehari, selang 4 jam. Bermula dari pukul 4 pagi, 8 pagi, 12 tengahari, 4 petang, 8 malam dan 12 tengah malam. Mulakan dengan memakan buah betik atau nenas 15-30 minit sebelum mengambil biji aprikot.
kuantiti biji aprikot yang perlu diambil : 
15 - 20 biji X 6 kali = 90 - 100 biji sehari
cara makan :
Blend dengan 1 gelas air kosong dengan satu buah-buahan samada epal hijau,anggur,pic, dan lobak merah tanpa dibuang bijinya.

Pantang yang perlu diikut :
 • Jangan makan nasi sebelum pukul 12 tengahari
 • Minum air sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Lebih baik untuk tujuan penyingkiran toksin di dalam badan.
 • Mulakan mengambil biji aprikot dalam kuantiti yang sedikit dahulu. Jika badan terasa ok, tambahkan dos sehingga jumlah yang disarankan.
 • Amalkan mengambil lebih sayur-sayuran dan buah-buahan kerana ini dapat membekalkan vitamin kepada tubuh anda.
 • Elakkan memakan tinggi protein seperti daging lembu dan ayam, makanan laut seperti sotong,udang,ketam dan kerang kerana sel kanser akan merebak dengan cepat jika tubuh berasid 6.6pH hingga 5.5 pH.
 • Elakkan minuman bergas dan jus buah-buahan terutamanya yang mengandungi bahan pengawet dan pewarna.


Perlu amalkan:
 • Memakan makanan yang mengandungi B17 seperti broccoli,asparagus,beets(tumbuhan yang akarnya manis),kobis,lobak merah,bunga kobis,celery,timun,lemon hijau dan kuning.
 • Amalkan memakan kacang hijau,kacang merah,kacang buncis,lada hitam(yang muda),bayam,biji sawi,salad,bendi,daun parsley,sengkuang cina,tauge,bawang putih dan bawang merah.
About Me

My Photo
hai!Saya ialah salah seorang pengedar dan pengamal biji aprikot berjenama Afdhal.